FAQ
HERE IS ALL YOU NEED TO KNOW

Καταρχήν θεωρούμε πως η πρώτη κατά σειρά πλατφόρμα είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερη γιατί η δομή της και ο σκοπός της είναι διαφορετικός από τις επόμενες.

Στην πρώτη πλατφόρμα έχουμε σκοπό να οριοθετήσουμε τα πεδία δράσεις μας, να ανιχνεύσουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων, του κοινού, αλλά και του χώρου και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου η πλατφόρμα να γίνει ένα εργαλείο διερεύνησης.

Η δεύτερη και κάθε επόμενη θα πατάει πάνω στα αποτελέσματα των προηγούμενων.

Βασικά είναι μια πλατφόρμα διερεύνησης που δεν έχει σαν αυτοσκοπό να δείξει έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά με βάσει τον λόγο (πρακτικό λόγο, φιλοσοφικό λόγο), την εικαστική γλώσσα, την γλώσσα των media, να μπορέσει να καταστήσει ορατές και διακριτές τις δυσλειτουργίες της καθημερινότητας και του τρόπου που τις βιώνουμε μέσα στην καινούρια κατάσταση-συνθήκη του κόσμου.

Σκοπός της είναι να βγάλει (θα προσπαθήσουμε ήδη από την πρώτη πλατφόρμα) πραγματικά αποτελέσματα που η μορφή τους θα ποικίλει ανάλογα με το κάθε πεδίο που αγγίζουμε: Ονόματα (TILT naming), εγχειρίδια (TILT manuals), σύμβολα (TILT symbols), νέα εργαλεία για την διαχείριση συμβόλων (TILT management), παιχνίδια και διαδικασίες απεγκλωβισμού (TILT exit), ψηφιακά ξόρκια (TILT spell).

Επίσης η διαδικασία FAQ θα ενσωματωθεί μέσα στην ίδια την λειτουργία και την φιλοσοφία της πλατφόρμας και σαν εργαλείο αυτοκριτικής: ποιοι είμαστε και τι κάνουμε; Αλλά επίσης και σαν εργαλείο εντοπισμού και διερεύνησης.

Το TILT έχει σαν βάση του την οικειοποίηση (που μόνο σαν καλή έννοια την βλέπει). Οικειοποιείται χώρους και διαδικασίες χωρίς όμως να παρασιτεί. Δεδομένου λοιπόν, ότι το Festivart είναι ένα δυναμικό φεστιβάλ που εδρεύει στο Λουτράκι και επίσης το μεγαλύτερο δημιουργικό κομμάτι του όχι απλώς συμπράττει αλλά είναι συνιδρυτής του TILT δείχνει από μόνο του την σχέση που έχουν μεταξύ τους.

Πρακτικά το πρώτο TILT έγινε κάτω από την ομπρέλα του Festivart με σκοπό αργότερα να αυτονομηθεί. Το Festivart κομμάτι της πόλης του Λουτρακίου, παραχώρησε χώρους και δημιούργησε διαδικασίες υποδοχής για το TILT. Το Festivart προφανώς νιώθει αρκετά δυνατό και σίγουρο για να το κάνει αυτό.

Το TILT έχει βρει ήδη μια στέγη στο Λουτράκι και είναι πολύ πιθανό την ίδια περίπου εποχή κάθε χρόνο να ανοίγει για το κοινό παρουσιάζοντας την ερευνά και τους προβληματισμούς του, επανακαθορίζοντας την σχέση του με τον χώρο. Μπορεί αυτό να συμβαίνει πιο συχνά. Το TILT διεκδικεί χώρο, βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία. Το TILT ψάχνει για άλλους χώρους, τόπους και μορφές για να εξαπλωθεί.

Μέσα από το site του TILT θα μπορείτε να ενημερωνόσαστε για κάθε δραστηριότητά μας, και να λαμβάνετε μέρος.

Το TILT δεν είναι ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ. Δεν έχει επιτροπές και άλλες παρόμοιες διαδικασίες. Ταυτόχρονα μας ενδιαφέρουν καινούρια άτομα, καινούριες ιδέες και προσεγγίσεις. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε δημιουργός μπορεί να καταθέσει μια σκέψη, να στείλει μια πρόταση για ένα έργο , ή το έργο του, αφού πρώτα έρθει σε επαφή μαζί μας. Αυτήν την κίνηση, εμείς την βλέπουμε σαν μια κίνηση συνεργασίας και εμπλουτισμού του έργου που προσπαθούμε να κάνουμε. Τίποτα δεν είναι απρόσωπο.

Αν στην διαδικασία αυτή μπουν θέματα κριτηρίων, τα κριτήρια αυτά θα είναι συλλογικά και ξεκάθαρα. Το να μας παραχωρήσει κάποιος το έργο του (με τους αντίστοιχους όρους που μπορεί να θέτει) είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί πρώτον αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι από την φύση του δημιουργικό και πλατύ, και δεύτερον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο προάγει την έρευνά μας και δημιουργεί καινούργιες γέφυρες με το κοινό.

Το TILT είναι πρωτίστως συμμετοχικό. Μας ενδιαφέρει κάθε ιδέα και άποψη που μπορεί να διευρύνει και να εμβαθύνει το πεδίο έρευνάς μας. Την προσδοκούμε και φυσικά δεν έχει νόημα για μας να εκμεταλλευτούμε τον δημιουργό-παραγωγό της. Κάθε ιδέα η πρόταση που κοινοποιούμε φέρει την υπογραφή και ευθύνη του δημιουργού της εκτός αν έχει ο ίδιος κάποιο λόγο ή τρόπο να δηλώνει διαφορετικά την συμμετοχή του.

Όμως μαζί με την ιδέα της πλατφόρμας TILT που σκοπός μας είναι να γίνει όλο και πιο ξεκάθαρη και ισχυρή, έχουμε αναπτύξει και αναπτύσσουμε φίλτρα έτσι ώστε οι ιδέες και οι προσεγγίσεις να παραμείνουν μακριά από συγκεκριμένες, εν πολύς χειραγωγημένες αντιλήψεις και ιδεολογήματα. Οφείλουμε να είμαστε ευαίσθητοι και ξεκάθαροι.

Στο site του TILT υπάρχει φόρμα συμμετεχόντων η οποία θα είναι ενεργή μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να έχει. Αν κάποια θέση ακυρωθεί θα συμπληρωθεί από άτομα που θα βρίσκονται στον χώρο.

Κάνοντας sign in έχετε επαφή μαζί μας, ενημερωνόσαστε για τις δράσεις μας. Θα έχετε προτεραιότητα στις εκδηλώσεις μας. Και από την στιγμή που το επιλέξετε και δώσετε τα στοιχεία σας, θα έρχονται ειδοποιήσεις SMS στο κινητό σας όταν βρίσκεστε κοντά στα Hot Spot του QR WALKS ενώ περπατάτε και εξερευνάτε την πόλη.