Σημείο Συμπύκνωσης
39°18'20.2"N 26°06'56.6"E

  • :Στέλιος Ντεξής, Μυρτώ Βουνάτσου
  • Βιντεο-εγκατάσταση, μεταβλητών διαστάσεων, 2019
  • @Beau Rivage

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πραγματεύεται την χαρτογράφηση τόπων συσσώρευσης.

Σήμερα επηρεασμένοι από την σύγχρονη ιατρική, θεωρούμε ένα δομημένο αυτορυθμιζόμενο σύστημα (κοινωνία, περιβάλλον), ως σύνολο που διευρύνεται, ως μια κοινότητα αποικιών που ζουν σε στενή ανεξαρτησία στις όχθες μιας εσωτερικής θάλασσας. Έτσι τα σημεία – τόποι συμπύκνωσης είναι τα ρυθμιστικά κέντρα, τα κέντρα συμπύκνωσης και μεταφοράς της πληροφορίας, της μετάλαξης, και γέννησης του υβριδικού.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

O Στέλιος Ντεξής σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. (1984-1989). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στο διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Ε.Μ.Π. Αθηνών (1998-2000) Από το 2011 είναι Επίκουρος στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο “Ψηφιακά <μέσα και ψηφιακός σχεδιασμός”. Από το 2016-2019 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά” του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει επιμεληθεί και λάβει μέρος σε ένα πλήθος ομαδικών εκθέσεων και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπάρχουν αναφορές σχετικά με το καλλιτεχνικό του έργο από κριτικούς,ιστορικούς τέχνης και δημοσιογράφους. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλούς καταλόγους ενώ κάποιες από τις ταινίες του προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ1-ΕΤ3 και σε μορφή streaming video στο ιντερνέτ. Διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ για την δημιουργία ταινιών και εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ.

Η εικαστικός Μυρτώ Βουνάτσου έχει ως κύριο πεδίο της έρευνας της τις βίντεο-εγκαταστάσεις, την βίντεο/ψηφιακή τέχνη τα new media arts (διαδραστικά και AR. Το 1998-2000 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στο διατμηματικό μεταπτυχιακό Τμήμα της Α.Σ.Κ.Τ. και του Ε.Μ.Π. Αθηνών.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος τουτμήματος Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών (1992-1998 <με τον Καθ. Ν. Κεσσανλή) και του Παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ (1987-1991). Φοίτησε στο τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της Σ.Κ.Τ. Βερολίνου (με την Καθ. M. Wedder )παρακολούθησε μαθήματα στο Παν/μιο της Κεντρικής Αγγλίας του Bermingham στο Τμήμα του Hogeschool Rotterdam Omstreken(1999).Από το 2003 εργάζεται ως Συνεργάτης στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά” του Τμήματος
Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Μυρτώ Βουνάτσου ο Στέλιος Ντεξής εργάζονται μαζί στο καλλιτεχνικό πεδίο από το 1998. Έχουν κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχουν λάβει μέρος σε ένα πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπάρχουν αναφορές σχετικά με το έργο τους από κριτικούς, ιστορικούς τέχνης και δημοσιογράφους. Έργα τους έχουν βραβευτεί και έχουν δημοσιευτεί σε πολλούς καταλόγους, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ/ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2018


Ατομική Έκθεση στο πλαίσιο του 3oυ Φεστιβάλ Φωτογραφίας Βίντεο στην Πρέβεζα, Οικία Αθανασιάδη (Δημοτική Πινακοθήκη Μόραλη).

3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair,

An Esthetic Storyof the Opposite, Curated by Mauro Defrancesco συνεργασία με την Gallery UFOFABRIK, Moena (Trento), Italy, ΔΕΘ HELEXPO, Ελλάδα.

“PARORAMA”,1ο Συμπόσιο Κινηματογράφου Balkan Can Kino, Gallery MEME Communitism,Αθήνα, Ελλάδα


Διεθνές Φεστιβάλ και Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, Ελλάδα.

Animasyros Pre Event , Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή στο Φεστιβάλ Animasyros 11,ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ -Σύρος.

Festival Από το Μηδέν στο άπειρο!-The world is a theaterVideo art Παράλληλες Προβολές, Bandapart Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

2017

2η ART THESSALONIKI INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR, ΔΕΘ HELEXPO Περίπτερο 38, Ελλάδα.

1Athens Digital Arts Festival, Postfuture, Μητροπόλεως 23, Αθήνα, Ελλάδα

TiltPlatform- Nameless-Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης, Λουτράκι, Ελλάδα.

Homo Utopicus in Crises Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,αιθ. Κρόκος, Ελλάδα.

Σκηνογραφική παρέμβαση με έργα βίντεο στην θεατρική παράσταση MAIDen του Γιώργου Νικολαϊδη, Φεστιβάλ SYN Εδιμβούργο (17/3/2017),

Θέατρο 104, Αθήνα (7-28/5/2017), Θέατρο Τ, Θεσσαλονίκη (27-28/11/2017), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρίνιο (3-6/5/2018).

2016

Eλληνο-Oλλανδικό φεστιβάλ ORANGE WATER Contemporary Art Festival

«Fata Morgana» Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Ελλάδα.

International Art Exhibition Japan 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Municipal Art Center, Ιαπωνία.

Περισσότερα στο: https://vounatsoumyrto.wordpress.com/